ეროვნული თავდაცვის კურსი

ეროვნული თავდაცვის კურსი Georgian Executive Defence Course GEDC ბათუმში, სასტუმრო “შერატონში”, 3-7 ივნისს გაიმართა ეროვნული თავდაცვის უმაღლესი კურსი. აღნიშნული კურსი უკვე მეორედ იმართება და მისი ორგანიზატორები არიან საქართველოსა და ესტონეთის თავდაცვის სამინისტროები, ნატოს საქართველოს წარმომადგენლობა. კურსზე მიწვეული იყო ბატონი მამუკა მესხიშვილი, როგორც საუკეთესო ქართულ-ამერიკული უმაღლესი კერძო სკოლის დირექტორი. მონაწილეებმა დაათვალიერეს ეროვნული თავდაცვის აკადემია და ბათუმში არსებული საქართველოს საზღვრის დაცვის დეპარტამენტი. ლექციები წაიკითხეს პარლამენტარებმა, პოლიტოლოგებმა და გენშტაბის წარმომადგენლებმა. კურსის ყველა მონაწილეს გადაეცა სერტიფიკატები. Georgian Executive Defence Course was held in Sheraton Hotel, Batumi, on June 3-7,2013. This is the second time the mentioned course was organized by Ministries of Defence of Georgia and Estonia and NATO Liaison Office in Georgia. Mamuka Meskhishvili, PHD, the director of the best private school in Georgia, Georgian-American High School was invited to the course. Participants visited National Defence Academy and Border Defence Department based in Batumi. The lectures were held by members of Parliament, political scientists and headquarters of Ministry of Defence. All of the participants were awarded certificates.